Achtergrond

Zoals je op het titelblad van mijn boek kan lezen is mijn naam Bart Hisschemöller.

Ik heb 38 jaar een praktijk psychosociale therapie en coaching gehad.

In deze tijd heb ik diverse opleidingen en cursussen gedaan, onder andere Transactionele Analyse (TA) en De Rationeel Emotieve Therapie/training (RET) en de opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor bedrijfs-maatschappelijk werk en dienstverlening. In die periode heb ik ook het boek: “Hallo, ik ben uw e-coach” geschreven.

Ik heb zo rond het jaar 2000 bij een re-integratie bedrijf gewerkt. Mijn taak bestond uit sollicitatie trainingen geven aan hoog opgeleide mensen. Ik ontdekte dat ik deze mensen veel vaker wilde zien en spreken dan de toegestane 1 x per week een gesprekje. Eigenwijs als ik ben sprak ik met deze cliënten af per mail te gaan werken. Dat mocht van mij iedere dag. Cliënten blij , ik blij. Ik moest daar mee stoppen omdat het te effectief was en zo verdiende het bedrijf veel minder. Ik plaatste te veel mensen in werk! Toen ik daar wegging ben ik mijn eigen e-coachingsbedrijf begonnen. Ik noemde dat Immediate- coaching. In die tijd was ik een van de eersten die dit zo deden en er ook in geloofde!!!!

Ik zie mijn leeftijd, 70, als een voordeel in het coachingsvak. De levenservaring telt zeker mee in mijn begeleiding.

De laatste 10 jaar heb ik als groepsleider in diverse psychiatrische instellingen gewerkt. Van kinder- en jeugd psychiatrie tot ernstig zieke volwassen patiënten in een gesloten setting.

Nu vind ik het heerlijk om met gezonde mensen te werken die vragen over het leven hebben. De cliënten in een coaching traject zijn niet ziek, integendeel, het zijn intelligente, slimme mensen die assistentie bij hun groei zoeken.

Volgende pagina