E-Coaching

Coachen

Coachen is het begeleiden van veranderings- en groeiprocessen bij individuele mensen of groepen. Die verandering of groei is meestal door de persoon zelf gewenst en als nodig ervaren. We kennen de coach vanuit de sport, waar een coach sporter helpt om tot betere prestaties te (kunnen) komen. Ook door bedrijven en andere organisaties wordt coaching vaak ingezet om mensen die in die organisatie werken, beter te laten presteren. In dat geval zit er altijd een dubbele bodem in. Het gaat dan niet meer om alleen de prestatie van dat individu, maar dat moet wel voor de organisatie winstgevend zijn.

Een voetbal coach die geen kans ziet om zijn club te laten winnen, wordt gewoon ontslagen. Die coach dient niet voldoende het doel van de club, namelijk winnen. Lastig wordt het als de coaching ook het persoonlijke doel van de coach gaat dienen en de winst van de organisatie bijdraagt aan de meerdere eer en glorie van de coach.

En dat is precies de reden waarom ik in onafhankelijke coaches geloof, die niet in dienst zijn van de organisatie waar ook de client/coachee werkt.

Ook de vrijwilligheid van een coaching traject vind ik heel belangrijk. Als je manager zegt dat je gecoacht moet worden is je motivatie om er zélf van te groeien naar de maan. Dan verschuift het traject, dat bedoeld is om je te helpen, naar een behandeling van zaken die niet goed aan je zijn. De gelijkwaardigheid tussen coach en coachee is er dan ook niet meer. De coach wordt dan ‘behandelaar’ of therapeut. Die beoordeelt, samen met de manager, of het traject geslaagd is. Niet meer jijzelf die bepaalt of je er door gegroeid bent.

E-Coaching bij Ma-ätwerk-coaching heeft een paar bijzondere en unieke kenmerken:

De frequentie van de begeleiding: Niet één keer per week, of zelfs per twee weken een gesprek van 50 minuten op 1,5 meter afstand, maar net zo vaak als je wilt!!

De bereikbaarheid: Niet in de auto of de bus naar een kantoorpand of praktijk, maar lekker thuis van achter je eigen computer of laptop.

Het tarief wordt niet per mail of per uur gerekend, maar per coaching traject voor de afgesproken duur. Meestal is dat een maand, maar die periode kan in onderling overleg verlengd worden.

Mailen

– Je mag als cliënt / coachee net zo vaak een mail naar mij sturen als je wilt. Ook meerdere keren per dag kan.

– Ik reageer 1x per 24 uur op jouw mail(s).

– Het maakt niet uit waar jij je bevindt.

– Het maakt ook niet uit waar ik me bevind. Ik heb in het verleden mensen begeleid terwijl ik in Bangkok zat.

Kennismaken / verkennen

– Er is niet echt sprake van een INTAKE. We gaan eerst samen bekijken wat je coachingsvraag is. Wat wil je met de coaching bereiken, wat wil je veranderen of leren? Waarin wil je groeien?

– Dan spreken we een tijdsduur voor het begeleidingstraject af. Dat kan variëren van een maand tot 6 maanden. Of zelfs heel kort, bijvoorbeeld éen of twee weken . Indien gewenst kan je het traject altijd verlengen

Financiën

– De kennismakingsfase is kosteloos en duurt maximaal 2 mails van mij aan jou. Als we dan besluiten met elkaar in zee te gaan, begint het traject en gaat ook de betaling in

– Dit leggen we vast in een coachingscontract

– Je betaalt aan het begin van iedere maand

– In een aantal gevallen betaalt de werkgever ( een deel van ) de kosten

– Op dit moment rekent Ma-ätwerk coaching € 295,00 per maand. Je krijgt daarvoor ten minste 25 reacties op jouw mails

Volgende pagina